Život u domu

Smeštaj

Dom za stare Duga Plus, smešten je u namenski gradjenom objektu po najvišim standardima. I enterijer i eksterijer doma projektovani su i realizovani tako da našim korisnicima bude što prijatnije, bilo da se nalaze u samom domu, na terasi ispred doma ili u vrtu sa druge strane objekta. Sobe su namenski opremane i pri tom smo, vodeći računa o individualnosti naših korisnika, ostavili prostora da svaki korisnik može opremiti svoju sobu na način koji njemu najviše odgovara.

U domu je instaliran video nadzor koji doprinosi opštem osećanju sigurnosti naših korisnika. Jednostavno, sve je u našoj ustanovi prilagodjeno potrebama korisnika.

Dom nudi smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka od njih je namenski i vrlo lepo opremljena, i sve sobe poseduju televizor. Prostran dnevni boravak omogućava korisnicima da uživaju u gledanju kućnog bioskopa kao i brojnim drugim aktivnostima za koje je ovaj boravak specijalno opremljen. Četiri letnje terase velike površine omogućavaju vrhunsko uživanje tokom toplih dana u godini.

Sve smo podredili komforu i funkcionalnosti kako bi Vaš boravak u domu Duga Plus bio pravi užitak.


https://www.vasaduga.com/wp-content/uploads/2015/12/Dom-za-stare-_Duga-Plus_2.jpg
https://www.vasaduga.com/wp-content/uploads/2015/12/Dom-za-stare-_Duga-Plus_33.jpg

Ishrana

Kvalitetna ishrana jedan je od preduslova dobrog zdravlja starijih osoba. Tim ljudi doma za stare Duga Plus na čelu sa nutricionistom i šefom kuhinje svakodnevno oduševljava naše stanare. Svi vrlo nestrpljivo očekuju svaki od tri pažljivo pripremljena i vrlo ukusna obroka uz dodatne dve užine u toku dana. Za stanare sa posebnim potrebama kreira se prilagodjeni plan ishrane koji doprinosi njihovom zdravlju i generalno dobrom raspoloženju. Svaki od obroka pripremljen je u našoj kuhinji opremljenoj po najvišim standardima.


Medicinska nega

Jedan od najbitnijih zadataka osoblja doma za stare je briga o zdravlju naših korisnika. Stručno osloblje vodi računa o svim vitalnim funkcijama naših korisnika, o ishrani, negi, psihičkom stanju i raspoloženju.

Deo tima koji vodi računa o zdravlju naših korisnika sačinjavaju: domski lekar, glavna medicinska sestra, medicinske sestre, fiziotarapeut i negovateljice. U zavisnosti od potreba naših korisnika, pozivamo i lekare specijaliste koji predstavljaju naše spoljne saradnike. U slučaju naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, pozivamo hitnu pomoć ili organizujemo prevoz do iste.

Vaše zdravlje i dobro raspoloženje je najviši cilj kompletnog našeg stučnog tima.


https://www.vasaduga.com/wp-content/uploads/2015/12/Dom-za-stare-_Duga-Plus_96-1.jpg
https://www.vasaduga.com/wp-content/uploads/2015/12/Dom-za-stare-_Duga-Plus_63.jpg

Društveni život

Stanari doma za stare Duga Plus imaju potpunu slobodu da organizuju sopstveno vreme i učine svoj društveni život što kvalitetnijim. Na raspolaganju su mnogobrone individualne i grupne aktivnosti a naš stručni tim na čelu sa socijalnim radnikom zadužen je da nadgleda i pomaže korisnicima da svoje vreme ispune na najbolji mogući način. Već prilikom prijema u ustanovu naš socijalni radnik pokušaće da sazna što više o dosadašnjim navikama, potrebama i željama korisnika kako bi kasnije kompletan tim bio u mogućnosti da pomogne u organizaciji društvenog života korisnika.

Dom za stare Duga Plus poveremeno organizuje izlete za zainteresovane korisnike (muzeji, botaničke bašte, šoping centri, pozorišta …). Proslave rodjendana i praznika sastavni su deo naše ponude. Dovoljno je da korisnik to poželi i mi ćemo sve učiniti da taj dan postane deo najlepših sećanja našeg stanara.

Trudimo se da život stanara u našem domu bude što prijatniji i jako nam je stalo da svi stanari imaju privatnost kada im je potrebna a družtvo kad god to njima odgovara.


Copyright by Duga Plus 2020. All rights reserved.